4 danske mærker alle burde kende

Der er faktisk en lang række produkter, som vi producerer her i Danmark, der er værd at kende til. Nogle af dem bliver teknisk set ikke produceret i Danmark, så vores kriterie her er altså, at det er et dansk mærke. Nogle danske mærker kender du helt sikkert allerede til, men langt de fleste er enten for små til, at du har hørt om dem, eller tilhører en niche, du ikke kender til. Det er da ærgerligt, at vi har nogle lokalproducerede varer, som alt for få danskere kender til. Når vi importerer når, så sender vi trods alt penge ud af landet. For at opfordre jer til at undgå dét, sætter vi her fokus på fire danske mærker, som vi synes, alle burde kende.

Hvis du ikke allerede kender til Carlsberg, så er det meget overraskende, at du kan læse den her artikel. Har du fået den oversat eller har du lært dig selv dansk uden overhovedet at sætte dig ind i dansk kultur eller lignende? Har du heller ikke set reklamerne, som dukker op i fjernsynet hvert år, når vi nærmer os jul?

Lad os se på noget dansk, der er langt færre, som kender til. På trods af at det er forholdsvis ukendt er Moss Copenhagen altså stadig et tøjmærke, der kan klare sig på international plan. Det er langt fra det eneste danske tøjmærke, der er værd at gøre opmærksom på, men det udmærker sig alligevel ved, at priserne er meget lave, når man tænker på, hvad man får for sine penge.

Tilbage til noget de fleste danskere holder af. Hvis du ikke er fan er Carlsberg, så er du formentlig fan af Royal. Hvis du ikke kan lide nogen af dem, så må vi igen stille spørgsmål ved, hvordan du har formået at læse den her artikel. Du må da som minimum har hørt om en af dem. Hvad med Tuborg? Det kan jo ikke passe, at du ikke ved noget som helst om dansk øl.

Noget andet royalt som ikke har noget med de kongelige at gøre er den største danske producent af porcelæn med mere. Du har måske allerede gættet, at det er royal copenhagen, vi snakker om. Her blander vi ordene fra de sidste to, vi snakkede om, og får noget helt tredje ud af det. Med et navn som det kan der ikke være nogen tvivl om, at der er dansk. Hvis du ikke har hørt om dem, så prøv at se nærmere på alt dit porcelæn. Hvis intet af dit eget er lavet af dem, så tag hjem til dine forældre eller deres forældre og undersøg deres porcelæn. Det ville være meget underligt, hvis du slet ikke støder på noget, der både er royalt og københavnsk.