Beskyt dine værdier for Olsen Banden

Jeg er omgivet af hundehoveder, hængerøve, slapsvanse, skidesprællere, socialdemokrater, ignoranter, fæhoveder, lusede amatører, sådan lyder det fra en af dansk filmhistories helt store navne Egon Olsen.

Gennem flere årtier følger vi gennem nordisk filmproduktion de tre kompagnoner Olsen Banden bestående af Egon, Benny og Keld. Målet er altid det samme, der skal begås et kup og ofte indebærer det sprængning eller anden opbrydning af de ikoniske Franz Jäger-pengeskabe. Har du værdier i form af smykker, våben eller andet du ønsker at beskytte, er det med at sikre sig bedst muligt mod nutidens Olsen Bander.

Men hvad skal man vælge, når man skal investere i det helt rigtige skab til sine værdier?

Jeg har en plan ? Egon Olsen er altid klar med et genialt bud på, hvordan næste udfordring skal løses. Det lykkes altid at få skabet fra Franz Jäger op uden større udfordringer, hvilket som pengeskabsejer absolut ikke er et drømmescenearie. Men fat bare mod, hvis du er forelsket i dansk filmhistorie og charmen bag Olsen banden for Franz Jäger-pengeskabe er faktisk først sat i produktion i år 2014 og altså fabrikeret til at skulle kunne åbnes let i filmene. I dag får du et kvalitetspengeskab, der produceres af Herning Pengeskabe under navnet Franz Jäger. Pengeskabet findes i en prisklasse fra 3.499 kr- 14.499 kr afhængig af størrelse. Franz Jäger-værdiskabet giver dig et skab i en super kvalitet, og du får funfactoren med ved, at det er en del af den danske filmskat. Det egner sig super godt som en god gimmick til indretningen og vil helt bestemt sikre dine værdier.

Skal du derimod opbevare våben, er et våbenskab ikke blot en sikkerhed for dig selv, men lovpligtigt at have et våbenskab, der er forsvarligt installeret.

Her er det vigtigt at gøre sig overvejelser om, hvad ens våbenskab skal bruges til. Skal det blot anvendes til en enkelt riffel, eller er der tale om en større samling? Ønsker du at bolte våbenskabet fast til væg og gulv eller er det for dig mere interessant at finde et skab, der vejer mere end 1000 kg, så det lovligt kan stå frit?

Disse overvejelser vil være helt individuelle og afhænge af, hvor våbenskabet skal placeres, og om man har planer om i fremtiden at skulle investere i flere våben. Det anbefales dog altid, at man køber et skab, der kan rumme minimum 2 ekstra våben som sikkerhed for ikke at skulle skifte det ud efter kort tid. Derudover kan du også tænke ind i købet, at du må opbevare din ammunition sammen med våbnene.

Derudover kan der være både fordele og ulemper ved henholdsvis kodelås og brug af nøgle. Den overordnede tendens er, at der sælges flere og flere våbenskabe med kodelås, da det er nemt og bekvemt at anvende og samtidig sikkert. Anvendelsen af nøglelås er mere oldschool, og du står med udfordringen om skulle opbevare nøglen et forsvarligt sted. Når du køber et skab med kodelås, vil det være sværere for nutidens Olsen Bander at bryde skabet op, da de ikke har mulighed for at finde nøglen et sted, der giver direkte adgang til skabets indhold. Ofte har våben ikke særlig stor videresalgsværdi, og det kan derfor være en fordel for dig at anvende et våbenskab til opbevaring af dyre smykker eller ure, da det signalerer at skabet bliver anvendt til våben til trods for at mange våbenskabe kommer med en hylde, der snildt kan anvendes til andre værdier. Skriv evt. på våbenskabet, at skabet kun indeholder våben og ingen værdigenstande.