Find den rigtige wedge til dit golfspil

Er du en sand mester i golfuniverset eller måske er du på begynderniveau og gerne vil prøve kræfter med golfsporten? – uanset hvad, kræver det, at du har udstyret på plads, hvorfor vi her hjælper dig med at finde de rigtige wedges tilpasset dig og dine behov.

Hvis du er ny inde for området, er det ikke sikkert du endnu er bekendt med ordet wedge. Wedges er de køller du bruger når du skal slå til golfboldene. At finde de rigtige og bedste marked kan være lidt af en udfordring da der findes flere forskellige mærker på markedet.

Typer af wedges

Der findes overordnet 5 forskellige typer af wedges som hver kendetegnes ved at være unikke på forskellige egenskaber. Det er vigtigt at have et ordentligt repertoire af wedges så du har mulighed for at foretage flere forskellige sving og derved forbedre dit spil.

Pitching wedges

Pitching wedges er designet til at ?pitche? bolden og således skyde bolden kort og kontrolleret. Denne type wedge har været anvendt i mange år, og er næsten uundværlig i ens bag. Er du nybegynder inde for faget kan denne derfor være et godt startudgangspunkt. En pitching wedge har en hældning på 44-48 grader, hvilket er det loft som skaber højde på bolden.

Gap wedges

Denne type wedges bruges ofte i sammenhænge hvor man har brug for at komme ud af forhindringer i kuperet terræn. Dette kan være i tilfælde hvor du eksempelvis sidder fast i en sandbunker. Gap wedges kendetegnes ved et loft på mellem 50-52 grader.

Sand wedges

En sand wedge kan ligesom en gap wedge, anvendes hvis golfbolden ligger begravet i sand. Forskellen er dog bare, at en sand wedge har et højere loft og derved kan få en bedre højde på bolden og samtidig slå den længere.

Lob wedges

Med en lob wedge opnås et loft på 58 til 64 grader. Denne kølle er udviklet med henblik på at lobbe bolden et kortere stykke, hvorfor den er særligt velegnet til at få bolden i hul.

Ultra lob wedges

Med en ultra lob wedge skabes den største højde på bolden, da den har et loft på op til 70 grader.