Guide til den Lækreste Pizza

Er der noget bedre end en frisklavet, lækker pizza med smeltet ost og alle ens yndlingsingredienser? Jeg tror det ikke. Pizza er en af de mest populære retter i Danmark og i resten af verden. Men hvorfor nøjes med en almindelig fastfood-pizza, når du kan lære at lave din egen lækre, autentiske pizza derhjemme? I denne blog vil jeg give dig nogle tips og tricks til at lave den perfekte, hjemmelavede pizza. 


1. Start med dejen

En god pizza begynder med en god dej. Her er opskriften til den perfekte pizzadej: Bland 500 gram hvedemel, 1,5 tsk salt, 1 tsk sukker og 1 pose tørgær i en skål. Tilsæt kop varmt vand og 1 dl olivenolie. Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk. Lad dejen hæve i ca. 1 time. Roll dejen ud og sæt på en pizzabund.


2. Vælg dine ingredienser 

Nu hvor dejen er klar, er det tid til at tilføje toppings. Vælg dine yndlingsingredienser og slip fantasien løs! Tomatsauce eller pesto er en god base, og så kan du tilføje skiver af mozzarella eller cheddarost, forskellige grøntsager, kød eller skaldyr, og eventuelt krydderier eller urter.


3. Optimer din ovn

For at pizzaen bliver fuldt ud i orden, skal du have en varm ovn. Forvarm din ovn til 200-250 grader C. Hvis du har en pizzasten, er det en god ide at bruge den. Hvis du ikke har en pizzasten, kan du også bruge et bagepapir.


4. Bag din pizza

Læg din pizza i ovnen og bag den i ca. 10-15 minutter, eller indtil dejen er gyldenbrun. Du kan også bruge en grill hvis det er en god dag. 


5. Server og nyd! 

Nu er din pizza klar til servering! Skær den i skiver og server den med en salat og en kold drik.


Det var nogle tips og tricks til at lave din egen lækre, autentiske pizza derhjemme. Ønsker du at imponere venner og familie, så er hjemmelavet pizza en sikker måde at gøre det på. Med disse tips i baghovedet kan du virkelig tage din pizza til det næste niveau og nyde det kolde danske vejr med en lækker hjemmelavet pizza i hånden. Bon appetit!