Køb den skønne bog ?En mand, der hedder Ove? på nettet

Det er skønt at glemme alt omkring sig og forsvinde ind i en god bog. Hverdagens grå trivialiteter kan passe sig selv, mens man lever med i en fængslende historie om spændende og sjove personer. Der er ikke noget, der kan få sat fut i ens indre biograf, som de små sorte tegn på siderne i en rigtig god bog. Det er næsten magisk, som man kan se det hele for sig, bare ved at læse bogstaver, sat sammen på den helt rigtige måde. Læsning er sundt for fantasien og forestillingsevnen.

En forfatter, som virkelig kan lægge billeder op på lærredet i ens indre biograf, er Fredrik Backman. Mange kender sikkert hans storsælgende roman, ?En mand, der hedder Ove?, som tager livet i forstæderne, og deres beboere, under kærlig, humoristisk behandling. Fredrik Backman har blik for skæve mennesker og deres særheder, og samtidigt har han en evne til at se ind i det moderne samfunds mest almindelige og hverdagsagtige, med et skævt blik, der får det hele til at fremstå både komisk og rørende. Fredrik Backman skriver rammende og med stor indsigt og masser af humor.

Debattør og forfatter

Fredrik Backman er så tydeligt en svensk forfatter. Han er ekspert i at udstille det svenske velfærdssamfunds eksistenser, som stikker ud i al deres skævhed, midt i normaliteten. Han er også debattør, og er en kendt stemme i det svenske kulturliv. Derovre, på den anden side af sundet, læser man med interesse hans artikler i blade og tidsskrifter. Det er ikke tilfældigt, at hans bog om Ove også er blevet filmatiseret. Den rammer lige ned i kernen af det middelsvenske og fletter miljøet ind på kærlig og humoristisk vis.

Bog & Idé er gået online

Bog & Idé er nok kendt af de fleste danskere for de mange boghandler, der ligger spredt ud over landet. Men man behøver ikke at gå så langt for at komme i Bog & Idé, for webshoppen bog-ide.dk afspejler næsten en-til-en den kendte boghandlerkædes butikker. Her kan man finde bøgerne af Fredrik Backman og mange andre fantastiske forfattere.