Neutral Strik er Hemmeligheden Modedesignerne Holder Skjult

Finder du det nogle gange frustrerende, at moden skifter så hurtigt? Det virker ikke helt i tidens ånd, sådan at skulle ud at købe nyt tøj hele tiden. Vi er blevet mere og mere opmærksomme på, at vores overforbrug af klodens begrænsede ressourcer har en masse negative konsekvenser. Hvis vi ønsker en fremtid for vores børn, så er vi nødt til at være kritiske omkring, hvor meget vi selv forbruger. Vi er nødt til at tage ansvar for den jord, som vi alle bor på, og som vores børn og børnebørn kommer til at arve. Det betyder blandt andet, at vi ikke køber nye ting, hvis vi ikke har brug for dem: hvis noget vi allerede ejer kan dække vores behov, så er det spild, at købe noget nyt.

Men moden siger jo noget andet. Den er evigt omskiftelig: det tøj der var moderne sidste år er ikke populært i år. Hvis du vil følge tidens trend, så er du nødt til at købe nyt tøj hver eneste sæson. Det er ligegyldigt om det gamle tøj er slidt eller i perfekt stand: det opfylder ikke længere de æstetisk foreskrevne retningslinjer.

Men det er selvfølgeligt svært bare sådan at stoppe med at gå op i mode. Det er spændende at se alle de nye designs, og de er helt sikkert flotte at kigge på. Vi vil alle gerne se præsentable ud, og lade omverdenen vide, at vi går op i os selv og forstår de sociale spilleregler.

Det virker altså uforeneligt: enten føler man moden, eller også passer man på planeten. Men hvad hvis der var en måde, at klare begge ting på, på samme tid? Hvis der var en særlig måde at vælge dit tøj på, som ville gøre at du altid var moderigtig og aldrig var nødt til at opdatere din garderobe? Sådan et trick ville modedesignere verden over selvfølgeligt forsøge at holde hemmeligt: det er ikke ligefrem godt for deres forretning. Men vi deler hemmeligheden med dig her i dag.

Hvis du finder modemagasiner frem for de sidste 50 år, så vil du se rigtigt mange store skift. Men hvis du specifikt leder efter ting, der går igen fra år til år, så vil du opdage noget spændende: neutral strik er altid moderne. Strikketøj i neutrale og naturlige farver har altid været moderne, og vil sandsynligvis altid være det. Hvis du køber en grå Moss Copenhagen strikketrøje i dag, så kan du altså føle dig ganske sikker på, at du også fint kan bære den næste år, om 5 år og om 10 år. Den vil forblive moderne, uanset hvordan moden skifter på andre områder.

Ved at finde frem til disse statiske modefænomener, så kan du altså holde dig helt og aldeles moderigtig, uden at skulle købe nyt tøj hele tiden.