Sådan kan du få råd til mekanikerregningen trods RKI

Er din bil gået i stykker, og har du brug for at låne penge for at få den repareret? Hvis du er registreret i RKI, så ved du helt sikkert også, at det ikke er nemt at låne. Faktisk er det rigtig svært at låne penge trods RKI. Der er dog stadig nogle muligheder på det danske marked, og dem vil vi behandle i denne artikel.

 

Tænk dig grundigt om før du låner

Først og fremmest skal du tænke dig grundigt om, før du stifter ny gæld. Når du står i RKI eller i Debitorregisteret betyder det nemlig, at du har gammel gæld, som du ikke har fået betalt ud til tiden. Du skylder med andre ord firmaer penge, og du har ikke betalt dem til tiden. Det er ikke det bedste signal at sende til en långiver.

Samtidig skal du også overveje nøje, om du har brug for at låne, samt om du vil kunne håndtere et nyt lån. Det vil nemlig betyde, at du skal afdrage endnu flere penge, end du gør i forvejen. Det kan være en god idé at få noget sparring eller rådgivning i forbindelse med et nyt lån. Enten hos en bankrådgiver, en god ven eller hos et familiemedlem.

Nu går vi videre med dine muligheder for at få et lån trods RKI.

 

Lån penge af familien

Hvis du har brug for din bil, og har brug for at få den lavet, kan en løsning være at låne penge af familien. Når du låner penge af familien, er det ofte billigere, end hvis du går til en udbyder af RKI lån. Tager du et RKI lån hos en etableret udbyder, vil de kræve en høj rente, hvis de overhovedet godkender dig.

Langt de fleste udbydere afviser nemlig folk, der står i skyldnerregistre. Før du tager et lån hos et familiemedlem, skal I lave en aftale, der sikrer Jer begge. Både så personen du låner af, ikke bare lige kan kræve sine penge tilbage i morgen. Samtidig skal det også sikre långiveren, så du ikke bare kan lade være at betale. Det skal være en gensidig aftale, hvor der er respekt fra begge parter.

Hvis du ikke har mulighed for at låne penge i familien, kan du forhøre dig hos dine venner. Igen stiller det store krav til dig, da det er set før, at lån har ødelagt venskaber.

 

Kautionistlån ? En mulighed for at låne trods RKI

En nyere lånetype på det danske marked er et kautionistlån. I princippet svarer det til et almindeligt lån, det sker bare gennem en kautionist. Ved at have en kautionist sender det et signal om, at der er nogen, der stoler på dig. Det giver også udbyderen af lånet en sikkerhed, hvis du nu ikke kan betale lånet tilbage til tiden. Det vil i så fald være kautionisten, der hæfter for det.

Af netop den årsag er det også vigtigt, at du kun tager et kautionistlån, hvis du er helt sikker på, at du kan betale lånet tilbage. Ellers kan det nemlig få store konsekvenser for den person, som du får til at kautionere for lånet.