Sådan kommer du i gang med dine fisk og dit akvarie

Der er mange som vælger at få fisk som deres første gangs kæledyr. Fisk er da også et kæledyr som er forholdsvis nemt at holde, men derfor er der stadig nogle ting som man bør have styr på når man anskaffer sig fisk og et akvarie. Fisk er nemlig ikke helt vedligeholdelsesfrie, og der har visse krav til hvordan deres akvarie skal være for at de kan overleve. Læs mere her. 

Hvis du overvejer hvilket kæledyr du kan anskaffe dig som er nemt at holde og som passet godt ind i dit hjem, så er fisk helt sikkert et kæledyr du kan overveje. Dog er der mange som tror at fisk er simplere end som så, og selvom at fisk er forholdsvis nemme at holde, så er der alligevel nogle ting man bør have styr på og overveje inden man går i gang. 

Sådan får du nemt gang i dit nye akvarie

Når du anskaffer dig et akvarie, er der nogle ting du skal bruge. Det kan være en god idé at anskaffe sig et akvarium startsæt. Med et akvarium startsæt får du i et sæt alt hvad du skal bruge, samlet et sted. Et akvarium startsæt kan du finde i din lokale fisk og akvarie forhandler, fx Plantorama eller dyrehandleren. I akvarium startsættet er der alt hvad du har brug for at for at komme i gang, og for at dit akvarie bliver vellykket. 

Overvej hvilke fisk du vil have inden du køber akvarie

Hvis du hverken har køb akvarie eller fisk, er det en god idé at overveje hvilke fisk du vil have inden du går ud og køber dit akvarie. Nogle fisk har nemlig specielle behov, og nogle fisk har også særlige behov for ekstra plads. Du kan altid rådføre dig med en medarbejder i din lokale forhandler, hvor i sammen kan afgøre hvilke fisk der ville være gode at starte med, og hvilket akvarie som ville være bedst at starte med. 

Når du har udvalgt dine fisk og dit akvarie, kan du indrette dit akvarie så det passer både til dine fisk og til dig. Mange af de fisk du kan købe hos forhandleren er utrolig smukke, og med et smukt indrettet akvarie, kommer dit akvarie til at passe flot ind i hjemmet.