Citron-/pistacie horn

ca. 60 stk.

Ingredienser

2½ dl usaltede pistacienødder uden skal
5 dl flormelis
250 g smør
2 tsk. revet citronskal
1 spsk. citronsaft
korn af 1 stang vanilie
5 dl mel
½ tsk. salt

Fremgangsmåde

Kom pistacienødder og ca. ½ dl sukker i en blender og blend til det er hakket fint.
Rør smør, 11/4 dl sukker, citronskal, -saft og vaniliekorn i en skål med en el-mikser ved mellem hastighed til det er luftigt. Skru ned til lav hastighed og rør nødde-blandingen i. Så mel og salt, rør sammen. Dæk skålen til og stil i køleskab i 1 time.
Opvarm ovnen til 125 grader.
Tag en stor tsk. fuld dej, kom mel på fingrene og rul dejen til en lille pølse, form til små horn. Sæt dem på en bageplade og bag dem i 14-16 minutter til enderne og bunden bliver let gyldne. Afkøl dem på bagerist. Når kagerne er afkølet til de kun er lune, rulles de i flormelis. Afkøl dem helt på rist og rul dem så igen i flormelis.

Opbevar dem i en lufttæt beholder med vokspapir mellem hvert lag.