Rødvinsgryde

4 pers.

Ingredienser

1 kg oksekød
2 gulerødder
½ selleri
8 skallotteløg
1 hel hvidløg
1 flaske rødvin
2 spsk. sukker
2 laurbærblade
lidt smør eller olie
½ spsk. flydende koncentreret oksebouillon
1 kvist rosmarin
2-3 spsk. maizena
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær kødet i tern. Halver hvidløget, så alle feddene bliver skåret igennem.Skær gulerødder og bladselleri. Lad sukkeret smelte til en lys karamel i en stor gryde. Tilsæt vin, bouillon, grønsager, rosmarin og laurbærblade. Brun kødtern på en pande ad et par omgange, krydr med salt og friskkværnet peber, læg kødet i gryden. Kog panden af med lidt vand mellem hver gang og hæld også det i gryden. Fyld tilsidst gryden op med vand, så det lige dækker al kødet. Lad det hele småkoge i 2 timer. Skum det af og til.
Tag kød og grønsager op når kødet er mørt. Kog suppen ind til det halve. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt sukker. Jævn med maizena udrørt i lidt vand. Pisk det i suppen lidt efter lidt, til den bliver så tyk som ønsket. Skær grønsagerne i store mundrette stykker. Læg dem tilbage i gryden sammen med kødet. Varm det igennem og server. Allerbedst hvis den kan opbevares koldt og spises næste dag.

Mangler du hjælp til den bedste vinguide så kan du se her.