4 pers.
Ingredienser
Vaniljeis:
2½ dl piskefløde
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
korn af ½ stang vanilje
2 spsk. flormelis
Chokoladesovs:
½ dl piskefløde
100 g mørk chokolade, ca. 60%
Topping:
25 g hasselnødder, grofthakkede
25 g rørsukker
Kage:
50 g mel
2 æg
100 g rørsukker
2 meget modne bananer
Fremgangsmåde
Is:
Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn godt sammen med en el-mikser, til det er lyst og luftigt. Pisk fløde til skum og vend den forsigtigt i. Kom isen i en lille beholder med låg og frys det straks.
Forvarm ovnen til 175 grader
Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en el-mikser. Mos bananerne, sigt melet og vend det i dejen sammen med de moste bananer. Hæld dejen i 4 små, godt smurte ramakiner/ovnfaste forme og bag dem i ca. 20 minutter. Tjek at de er gennembagte, inden de tages ud. Lad dem afkøle.
Smelt sukkeret til toppingen på en pande, tilsæt de grofthakkede nødder og rør godt rundt. Lad dem stege, til de bliver gyldne og begynder at dufte. Læg bagepapir ud på en bageplade og hæld det ud på papiret og lad det afkøle. Hak det groft.
Lige inden desserten skal serveres, brækkes chokoladen i mindre stykker og smeltes i en gryde sammen med fløden. Rør i det, til det er en jævn masse. Server kagerne med en kugle af vaniljeisen, hæld den lune chokoladesovs over og drys med nødde-topping.