
Ingredienser
150 g fusilli pasta (skruer)
120 g choriza pølse
4 tomat comfites (se opskrift herunder)
lidt bredbladet persille
lidt frisk basilikum
2 spsk. usaltede pistacienødder
salt, friskkværnet peber
olivenolie
Tomat confites:
6 modne tomater
1 tsk. sukker
salt, friskkværnet peber
tørrede krydderurter
olivenolie
Fremgangsmåde
Kog pastaen al dente. Afdryp og kom det i iskoldt vand.
Hak chorizo og tomaterne (efter de er lavet efter opskriften). Skyl, dup og tør og hak krydderurterne. Drys med friskkværnet peber. Vend det hele rundt. Smag til med salt, friskkværnet peber og olivenolie – hvis det behøves. Lad den trække lidt inden den serveres. Server den kold eller lun. Drys med pistacienødder inden servering.
Tomaterne:
Forvarm ovnen til 100 grader. Halver tomaterne. Fjern saft og kerner. Læg tomaterne med skærefladen opad. Drys med sukker og krydr med salt, peber og krydderurter. Dryp med lidt olivenolie. Bages i 2-3 timer indtil ønsket konsistens.
Bruges varme eller kolde i pasta, salater og sandwich.