Strandguiden til den praktiske kvinde

Sommeren i år er varmere end den varmeste i nyere tid og vi har allerede slået flere rekorder. En af de rekorder er for badevandet, som nogle stedet aldrig er blevet målt til at have højere temperaturer i den tid, der har været officielle målinger. Når det er så varmt kan det være rart med noget koldt at drikke, men selv om vandet er varmere end nogensinde før er der stadig rig mulighed for at køle ned ved at hoppe i det. Der er derfor masser af danskere, der flokkes til stranden i den her tid, hvor børnene har sommerferie. Der er mange ting, man bør tage højde for, hvis man vil have mest muligt ud af turen til stranden, så vi har her samlet noget af den information, den praktiske kvinde kan have brug for, for at nyde strandturen nemt og hurtigt.

Der er nogle ting, man absolut altid skal have med til stranden. Hvis man har tænkt sig at bade er det selvfølgelig nødvendigt at tage det rigtige tøj med til dét, så finde bikini eller badedragt frem og smid det i tasken. Hvis du har mere badeudstyr eller en af de mange underlige oppustelige badedimser, så pak det ned i samme omgang. Du får desuden brug for solcreme, men hvis du bruger meget tid i vandet kan det være svært at finde en, der ikke skal påføres hver gang du tager en pause fra at bade. Den mest effektive solcreme til den hyppige svømmer finder du ved at se på, hvad surfere bruger. Det er de zinc baserede varianter, der er mest populære, men ulempen ved dem er, at de skaber et tydeligt lag på din hud. Du må selv vurdere, om fordelene opvejer ulemperne.

Noget andet du bør overveje at tage med til stranden er snacks. Hvis du har tænkt dig at være der i lang tid, bør du måske endda tage et måltid eller to med, men det er mere praktisk at tage nødder eller et nøddemiks med, og hvis du kan trænge til at smide et par kilo kan du jo undvære helt at lade være med at spise mens du er på stranden. Solbriller er også altid en god ide, så smid et par af dem i tasken. Hvis du har brug for medicin eller lignende, så sørg for at pakke det nu, mens du husker det. Hvis ikke har ferie, men har mulighed for at arbejde hjemmefra, så kan du tage dine arbejdsredskaber med på stranden, uanset om det er en computer, smartphone eller skrivemaskine. Hvis det er elektronisk så husk laderen og eventuelt tilbehør, du har brug for. Hvis det er ren afslapning og du ikke har tænkt dig at være i vandet hele tiden, så kan du tage en bog med for at have andet at lave end bare at ligge på stranden eller gå en tur.