Styr Dit Temperament Ved at Slappe af i Havestolen

Vi har allesammen perioder, hvor vi kan have svært ved at styre vores temperament eller følelser. Nogle gange har man gode dage, og for nogen varer disse gode dage i flere år. Men på et eller andet tidspunkt rammer livet én med en eller anden oplevelse, der knækker en, og får en til at miste besindelsen. Selv den mest afslappede person i verden, vil på et eller andet tidspunkt i sit liv, opleve noget der får deres hjerte til at hoppe i brystet.

Så du må anerkende og acceptere at det kommer til at ske på et eller andet tidspunkt. Det er faktisk det sværeste ved alt det her: vi har ikke lyst til at tænke negative tanker, og at forestille sig at vi mister besindelsen i fremtiden, føles som en negativ tanke. Men det er nødvendigt: det kommer til at ske, og enten kan du forberede dig, eller også bliver du overrasket og vil ikke håndtere det særligt godt.

Det næste du skal gøre er, at finde ud af, hvilke ting i dit liv der gør dig glad og får dig til at føle dig afslappet. Tag en notesbog med dig rundt i din dagligdag, og læg mærke til hver gang noget får dig til at smile, grine eller slappe af. Når det sker, så skriv det ned. Det kan være hvad som helst: det behøver ikke at give mening for andre end dig selv. Det er bedre at skrive for mange ting end end for få: skriv alt ned, der gør dig i et positivt humør. Da jeg begyndte på denne vane fandt jeg ud af, at jeg altid blev glad når jeg gik rundt i det lokale byggemarked. Det var en eller anden kombination af alle sanseindtrykkene. Duften af frisk træ, følelsen af de rå materialer, og forestillingerne om de ting jeg ville kunne bygge med mine egne hænder. Det var virkelig der, jeg fik det største smil på: og det havde jeg aldrig rigtigt lagt mærke til, før jeg begyndte på det her med at skrive det ned.

Interessant nok, så lærte jeg at de gode oplevelser tit hænger sammen. Byggemarkedet gjorde mig glad, og det at bygge fik mig til at føle mig selvsikker. Det gav en enorm følelse af, at jeg kunne klare næsten alting, og kan tage mig af mig selv. De flotte havemøbler jeg byggede, viste sig så også at være det sted, jeg slappede bedst af. Det hele hænger sammen, så hver gang du oplever at du er glad, så læg mærke til hvilken følelse den følgende handling fører til.

Efter at have lavet den liste ved du præcis hvad der skal til for, at gøre noget ved de negative følelser når de rammer der. Hvis jeg føler mig deprimeret, så tager jeg en tur hen i byggemarkedet. Hvis jeg føler mig usikker, så tager jeg ud i værkstedet og bygger videre på et projekt. Og når jeg kan mærke, at jeg ikke kan styre mit temperament, så slapper jeg af i havestolen.